Blog

post-19

Апел

Апел

Апел АСКД „Вилхелмина Мина Караџић“ из Беча за помоћ Србији

Упућујем овај апел у лично и име Аустријско-српског културног друштва „Вилхелмина Мина Караџић“ свим људима добре воље широм света да помогну Србији, у овим тешким данима борбе читаве планете против Ковида 19.

Српски народ је увек помагао матици и ево прилике да још једном покажемо свој патриотизам и хуманост.  Отаџбина рачуна на нас који живимо у расејању и нашу помоћ. Многи од нас имају фамилију и пријатеље у Србији, за чије се животе боре храбри лекари и медицинско особље у врло тешким околностима. Помозимо да се набави потребна медицинска опрема, респиратори, заштитне маске и одела за медицинске раднике и да они, социјално најугроженији, добију бар један топли оброк на дан. Замолите све које познајете да помогну колико могу, јер наше мало, може за некога бити много и да му спаси живот. Треба да се мобилишемо и дамо свој допринос у борби против невидљивог непријатеља, као што то несебично чине многобројни волонтери, војска, полиција и ватрогасци у Србији. Будимо уз њих и са њима у овим тешким тренуцима. Будимо друштвено одговорни као појединци и својом донацијом олакшајмо и славимо живот.

Министарство финансија Републике Србије је отворило девизне и динарске рачуне за физичка и правна лица која могу да уплате донације. Више информацијаможете добити на мејл:

https://www.mfin.gov.rs/aktivnosti/uplata-donacija-za-pomoc-u-borbi-protiv-covid-19/

За АСКД „Вилхелмина Мина Караџић“                

Академик проф. Светлана Матић                            

                                                                          Беч, 02. април 2020. године
Purchase Now

AUTEUR is a modern and beautifully crafted WordPress theme for book authors and writers

How to install AUTEUR Theme
Review Book Review Book
Introducing Book Introducing Book
Introducing Author Introducing Author
Book Store Book Store