Igra

Knjiga “Igra” je štampana sistemom dvostruke štampe. Sa jedne strane je ćirilica, a sa druge latinica. Objavljena je kao autorsko izdanje, 2013. godine  u “Čigoja štampi” u Beogradu. Knjigu poezije lektorisala je Mr Marija Pavlović iz Beča. Prigodne ilustracije u knjizi nastale su, zahvaljujući, ilustratorki Aleksandri Matić. Recenziju za knjigu je napisao naš proslavljeni pesnik Dobrica Erić..

Pod nazivom Trolist za Svetlanu”,  Dobrica Erić je između ostalog, zaključio: Svetlana Matić je jedna od onih naš¡ih neotuđenih učiteljica u tuđini, koje čuvaju svoj zavičaj u duši i pojedine deliće tog dragocenja upliću u praznične venčiće svojih pesama kao cvetove nevena i smilja I bosilja, koji im miri[u na detinjstvo i ranu mladost i razgaljuju im pečalbarski život i setu.

Tako]e Svetlanini prijateljii i đaci, naš¡i mladi zemljaci rasuti po tuđem svetu, u pesmama svoje učiteljice doživeti ili bar naslutiti predele i boje i mirise svoje otadžbine, tog idiličnog zavičaja svojih roditelja i rođaka i zavoleće ih.

I, što je najlepš¡e i najvažnije, zavoleće jezik i pismo svojih predaka, srpski jezik i ćirilicu, kojim se ponose i kojima govore, pevaju i pišu najbolji i najverniji sinovi i kćeri srpskoga roda, neodrođeni i neotuđeni potomci Starih Južnih Slovena, Svetoga Save, Dositeja, Vuka Karadžića i Njegoša”


Facebook:
Pročitajte Još

Moje Knjige