O Ljubavi s ljubavlju

Knjiga “O ljubavi s ljubavlju”  sadrži dva dela. U prvom delu su dečji iskazi koje je sakupila prof. Svetlana Matić, a u dugom su aforizmi književnika Aleksandra Čotrića. To su vodoskoci iz kojih nas ne prska voda, već duhovite cake o najvećoj i najvažnijoj temi na svetu – o ljubavi

Objavljena je 2014. godine u Čačku u izdanju IK “Pčelica”. Predstavljena je u različitim kulturnim institucijama  širom Srbije i Evrope.

Knjigu je ilustrovao Mladen Oljača.

Recenziju za knjigu je napisao književnik Vitomir Teofilović. O ovoj zabavnoj i veseloj knjizi Teofilović, između ostalog kaže: „Dečja ljubav je sto puta šira i duža od ljubavi odraslih. Kad kažu ljubav, odrasli misle na ljubav između dvoje zaljubljenih. A pojam ljubavi kod dece nema granice a duga je i široka kao glagol voleti. Sve što glagol voleti može da dohvati svojim nevidljivim rukama – mamu, tatu, baku, deku I sve druge rođake; drugare i drugarice; mace i kuce igračke i prave mace i kuce; šumu, reku i planinu; Sunce, Mesec i zvezde; čudna bića na dalekim planetama … sve to spade u ljubav.

Ovu knjigu čitaće sa uživanjem i deca i odrasli, svi koji vole igru I maštu, iskrenost i  ljupkost. Odrasle posebno oduševljava kako deca vide stvarnost. Dečji svet i svet odraslih su kao nebo i zemlja! Odrasli opažaju svet kao million stvari, a deci je ceo svet jedna celina, kao milionska porodica i zavičaj bez kraja. Sve je kod njih u bliskoj vezi. Za odrasle stvarnost je samo ono što može da se pokaže I dokaže. Za decu je stvarnost zbirno ime za sve na svetu, ne samo ono vidljivo i opipljivo, već i sve što možemo da zamislimo i poželimo.”


Facebook:
Pročitajte Još

Moje Knjige