Blog

post-19

Сабор песника српске дијаспоре, у оквиру песничког пролећа, у Паризу, у организацији Удружења “Art er la vie“, чији је оснивач и председница песникиња Даница Дана Додић, одржан је 23. марта 2024. године, у Цркви Светог Саве. То је 24. по реду сусрет, који се сваке године, традиционално, организује крајем марта месеца.

У присуству великог броја песника, присутне је поздравио старешина прота Никола Шкрбић. Ученици из Српске допунске школе, уз подршку професорке Милије Јевремовић, говорили су стихове Добрице Ерића, Мике Антића и Десанке Максимовић. У музичком делу програму, наступили су Емилија Филиповић и Драгутин Јастребић.

У књижевном делу програма, своје стихове су, између осталих, говорили: Мирјана Никић, новинарка листа “Политика”, Александар Саша Јовановић, председник Удружења “Седмица”, Нисвета Грабовац, Ранка Тодоровић Грубјешић, Власта Шаркаменац, Душица Станисављевић, Никола Шуица и други. 

У име Аустријско-српског културног друштва, наступила је проф. Светлана Матић, књижевница из Беча. Она је обавестила присутне о досадашњим активностима Друштва, које ове године прославља пет година успешног постојања и рада. Говорила је своје стихове „Мина у песми“ и позвала учеснике да посете Беч.

Такође је обавестила присутне да ће у Бечу 8. априла 2024. године, у 17:30, у прсторијама Конзулата Републике Србије у Аустрији, бити отварање њене ауторске изложбе, посвећене Милици Стојадиновић Српкињи. Изложбу ће свечано отворити Њ.Е. Марко Благојевић, амбасадор републике Србије у Аустрији.

Purchase Now

AUTEUR is a modern and beautifully crafted WordPress theme for book authors and writers

How to install AUTEUR Theme
Review Book Review Book
Introducing Book Introducing Book
Introducing Author Introducing Author
Book Store Book Store