Blog

post-19

Komunikacioni centar za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, pokreće veliko istraživanje usmereno na ideje o povezivanju dijaspore i matice.

“ Istraživanje će se obaviti putem Interneta, a biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta”, saopštila je Teslina naučna fondacija.

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice od istrazzivanja očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta sa maticom.

Teslina naučna fondacija poziva sve Srbe sveta da učestvuju u ovoj anketi:

“Svi zainteresovani mogu samostalno popuniti posebno osmišljen i dizajniran upitnik na adresi www.teslinnarod.com.

Popunite anketni formular ako ste iz dijaspore ili ako ste iz matice. Pomozete nam da istraživmo našu srpsku dijasporu i našu otadžbinu”.

Otvorite sajt:

http://teslaspeople.com/?fbclid=IwAR3XG16rIJOBNx9Lyg1ZecoBnm1aMxYV2HMhGK7z3fR1u_4c-lapJrqXN3o

Ovu poruku i sajt TNF širite dalje našim ljudima i našim organizacijama u rasejanju i matici.

Predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže). Neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta "Teslin narod", u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Rezultati istraživanja će biti objavljeni u vreme Savindana.

 


Marko Lopušina

Purchase Now

AUTEUR is a modern and beautifully crafted WordPress theme for book authors and writers

How to install AUTEUR Theme
Review Book Review Book
Introducing Book Introducing Book
Introducing Author Introducing Author
Book Store Book Store